
Malzemeler
Yarım paket fırın makarna (miktarı fırın kabınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Sosu için;
- 300 g yoğurt
- 1 paket (200 ml) sıvı krema
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 demet kıyılmış maydanoz
Fırın kabını yağlamak için;
- Sıvı yağ
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Makarnalar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülür.
- Bu sırada sos malzemeleri geniş bir kabın içinde karıştırılır.
- Makarnalar ilave edilip güzelce karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına boşaltılır.
- 190 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir.
- Daha sonra fırından alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırına sürülür, peynirler eriyip kızarınca fırından alınarak 15-20 dakika dinlendirilip servis edilir.
- Dilerseniz içine de kaşar peyniri kullanabilirsiniz.