Tavuklu Mantarlı Makarna

2 5

Malzemeler

  • 600 gram tavuk pirzola
  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)
  • 3-4 adet sarımsak
  • Kekik, karabiber, pul biber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır, 5 dk. kadar pişirilir.
  3. Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk. daha pişirilir.
  4. Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenir.
  5. Yarım su bardağı sıcak su ilave edilerek 3-4 dk. pişirilir, ocaktan alınır.
Gönder
Bilgi almak için bize yazın.
Naz Group
Merhaba 👋
Size nasıl yardım edebiliriz?