Malzemeler
- 600 gram tavuk pirzola
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)
- 3-4 adet sarımsak
- Kekik, karabiber, pul biber
- Tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur.
- Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır, 5 dk. kadar pişirilir.
- Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk. daha pişirilir.
- Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenir.
- Yarım su bardağı sıcak su ilave edilerek 3-4 dk. pişirilir, ocaktan alınır.